Verschillende vormen van lenen top 5

Afdrukken

1.Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een zeer flexibele kredietvorm. Bij een doorlopend krediet maak je met de kredietverstrekker een afspraak wat je limiet is. Tot aan het limiet wat je met de bank heb afgesproken mag je geld opnemen. Het geld wat je leent daar betaal je rente over. In de meeste gevallen dien je in bepaalde periode een deel van het geleende geld af te lossen. De verschuldigde rente bestaat uit een variabel rentetarief.

2.Persoonlijke lening
Een persoonlijke lening is de meest eenvoudige vorm van geld lenen. Je weet waar je aan toe bent. Je leent namelijk eenmalig een vast bedrag en de rente die je moet betalen staat allemaal al vast. Door alle persoonlijke leningen te vergelijken kun je makkelijk op zoek gaan naar de goedkoopste lening. Een persoonlijke lening word vaak gebruikt voor een specifiek doel zoals kopen van een auto.

3.Creditcards
Deze vorm van lenen is vooral erg populair in Amerika. In Nederland kennen wij de Mastercard of Visa. Wanneer je op vakantie gaat naar Amerika kun je bij sommige winkels of restaurants alleen maar met een creditcard betalen. Bij een creditcard kun je per maand een x bedrag uitgeven en word het enkele weken later van je betaalrekening afgeschreven. Je stelt als het ware je betaling uit. De hoogte van je uitgave word bepaald door de bank of creditcardorganisatie door middel van je inkomen.

4.Leasen
Bij leasen betaal je een aantal jaren een vast bedrag per maand voor een product. Je bent officieel niet de eigenaar maar je leent het product. Er zijn twee verschillende vormen van leasen:
Financiƫle leasing: Lijkt veel op huurkoop. Je kunt aan het eind van de leaseperiode het product overkopen. Wanner je deze bedrag hebt betaald ben je de eigenaar.
Operationele leasing / operationele lease: Deze vorm van leasen lijkt meer op huren. Je bent na afloop van het contract nog steeds niet de eigenaar. Wanneer de lease periode afloopt moet je het product weer inleveren.

5.Hypotheken
Deze vorm van lenen word bijna altijd gebruik bij het kopen van een huis (onroerend goed). Deze vorm van lenen gaat vaak om hele grote bedragen voor een langere periode van soms wel 30 jaar. Je huis wordt ook als onderpand gebruikt voor je lening. Als je de rente en aflossing niet meer kan betalen, kan de bank besluiten om je huis te verkopen om zo hun geld terug te krijgen. Voor meer informatie over lenen

Kijk hier voor een lening in Belgie op www.leninggeld.be