Stappenplan hypotheek afsluiten

Een hypotheek aanvragen duurt enkele weken. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 2 maanden voordat de hypotheekakte passeert. Hiervoor wordt een plaatselijke notaris gebruikt. Natuurlijk zijn er factoren waardoor het korter of langer kan duren. Soms ben je afhankelijk van de geldverstrekkers. Deze hebben soms een achterstand. Dat zie je vaak rondt de zomer of kerstvakantie. Te veel aanvragen en te weinig mensen. Dat is natuurlijk vragen om problemen. De hypotheek online afsluiten zal in ieder geval niet zo veel tijd in beslag nemen. Binnen een week weet u in de meeste gevallen of de aanvraag wordt goedgekeurd. Dus mocht u interesse hebben in een nieuwe hypotheek kijk dan ook goed op internet voor het afsluiten van een hypotheek. In sommige gevallen kunt u zelfs het koopcontract online digitaal tekenen. Tegenwoordig komt het rechtsgeldig zetten van een digitale handtekening steeds vaker voor.

Hypotheekadviseur inschakelen?

Een hypotheek afsluiten is een grote financiële beslissing. Je zult namelijk jarenlang eraan vast zitten. Het moet elke maand wel netjes betaald worden anders komt men in de problemen. Denk dus goed na over het wel of niet afsluiten van een onlinehypotheek. Brainstormen met een adviseur is een echte aanrader. Hij kan je wijzen op eventuele gevaren. Ook kan hij aangeven welke voordelen er behaald kunnen worden. Het is dus eigenlijk een compleet pakket waar je gebruik van kunt maken. Hopelijk gaat u voor een deskundig advies. Het is namelijk beter om vooraf alles op een rijtje te hebben dan er blind in te stappen. Kies voor de persoonlijke benadering van onze organisatie. Daar zult u de vruchten van plukken.

Hypotheek zelf afsluiten

Wanneer heb je nou wel of niet een advies nodig? Is dat bij het kopen van je eerste huis of juist bij een hypotheek online oversluiten? In de meeste gevallen kom je toch wel uit op een annuïteitenhypotheek. Dus waarom zou je moeilijk doen? Toch zijn er nog wel wat meer hobbels op de weg. Want voor welke hypotheekverstrekker kies je uiteindelijk? En welke rentevaste periode kun je het beste kiezen? Dan zijn toch van die dingen die je zelf zult moeten bepalen. Een voordeel van een hypotheekadviseur is dat hij je hierover kan adviseren. Iets wat bij een execution only hypotheek niet het geval is. Aan het einde van alle hypotheekvragen kun je op bevestigen klikken. De hypotheek is dan officieel in behandeling. Dat kan dat al tegen een zeer scherp tarief. Hypotheken met advies zijn enkele honderden euro’s duur. De keuze is aan u.