Hoe moet je eerste huis zijn?

Wanneer je je eerste huis gaat kopen heb je een best wel belangrijk punt in je leven bereikt. Het kan ook zijn dat je gaat verhuizen, maar hoe koop je eigenlijk een huis. Je hebt besloten dat je een nieuw huis wilt kopen en dan komt de eerste klap, de gigantische bedragen die gevraagd worden. Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld een groot of klein huis? Wil je binnen of buiten de stad wonen? En moet het huis oud of nieuw zijn? Zo wordt de keuze uit de huizen kleiner en word het makkelijker om te bepalen welk huis je wilt. Je kunt bijvoorbeeld op Funda.nl het Nederlandse aanbod van onroerend goed op internet bekijken. Op deze site kun je erg makkelijk en snel huizen vinden in heel Nederland.

Wel of geen makelaar

Je kunt bij het kopen van een huis een makelaar inschakelen. Een makelaar kan erg goed helpen bij het kopen van een huis, omdat die kan bijvoorbeeld voor je onderhandelen en helpen bij het contract. Die kan geschikte woningen aandragen, bezichtigingen begeleiden, de oplevering begeleiden en eventueel ook de financiering regelen. Als je geen makelaar neemt, let dan op het volgende. Leg alle afspraken en beweringen vast. Blijf vragen om schriftelijke bevestiging. Komt die niet, voeg dan het niet tijdig leveren van deze bevestiging toe aan het lijstje met ontbindende voorwaarden bij je bod. Bekijk de website van deze verkoopmakelaar voor alle informatie.

Hoe betaal je het huis?

Heb je iets gevonden in jouw prijsklasse dan zal je contact op moeten nemen met de verkopend makelaar. Hij of zij zal graag een afspraak met je maken om de woning te bezichtigen. Je kunt ook gaan onderhandelen over de prijs. Het is ook beter om je goed te laten voorlichten over het huis dat je koopt, want iedere kopen heeft een onderzoek plicht. Als de verkoper het eens is met het eindbod, zal de verkopende makelaar je snel uitnodigen voor het tekenen van het koopcontract. Een notaris regelt de koopacte, de leveringsakte en de hypotheekacte. Vrijwel alle hypotheekverstekkers vragen naast de getekende hypotheekofferte, ook om een taxatierapport. Taxateurs zijn meestal makelaars die het taxeren erbij doen. Vaak geeft de hypotheekverstrekker aan wat de minimale benodigde waarde is. Bij een nieuwbouw en bestaande bouw verschilt het bouwtechnisch onderzoek. Als je nog een goede en betrouwbare makelaar nodig hebt, kun je perfect bij Sander Almelo terecht.